Pentujen tie uusiin koteihin

Seitsemän viikkoa pentujen syntymästä on vierähtänyt. Aika on kulunut varsin nopeasti ja olen useaan otteeseen miettinyt, olenko varmasti tehnyt kaiken, jotta pennuilla olisi nyt mahdollisimman hyvä pohja uusiin koteihin muuttamiselle.

Meillä pennut elää tavallisen arjen keskellä, ensimmäiset kolme viikkoa ne viettivät emänsä kanssa makuuhuoneessa, jonka jälkeen siirtyivät olohuoneeseen muun lauman luo. Pennut nostivat kukanenkin tasaisesti painojaan, eikä yhdenkään kehityksestä tarvinnut olla huolissaan. Kiinteä ruoka alkoi maittaa pikkuhiljaa kolmen viikon iässä. Tässä vaiheessa Ainollekin sopi oikein hyvin, että lauman muut koirat saavat tutkia ja haistella pentuja. Ennen neljän viikon ikää pennut tutustuivat ulkoelämään ja saivat haistella ensimmäistä kertaa vesilinnun siipeä. Kun siipeä tarjottiin paria viikkoa myöhemmin pennuille uudelleen, siitä jo nuorempana eniten kiinnostuneet ottivat siiven suuhunsa ja kantoivat sitä.

Tänään ensimmäiset kaksi pentua lähti jo uusiin koteihin. Hieman haikeudella luovuin niistä, mutta Aino on kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Viimeisimmän viikon ajan Aino on leikkinyt ja paininut pentujensa kanssa ja muut koirat opettaneet niille rajoja. Näin pennuilla on uudessa kodissa selkeä käsitys siitä, miten muiden koirien kanssa on toimittava.

Kun sitten mietin viikkoja taaksepäin, on todettava, että eiköhän tässä ole puuhasteltu riittävästi, jotta pennuista kasvaa reippaita amerikancockereita. Olemme tutustuneet kaikkiin kodin metelöiviin laitteisiin, meillä on käynyt lukuisia eri ikäisiä lapsia kylässä, olemme käyneet metsässä, autoilleet ja eläinlääkäriltäkin saimme terveen pennun paperit. Ei yhtään napatyrää, häntämutkaa tai muutakaan vikaa. Hampaatkin on puhjenneet oikeille paikoilleen. Pojilta löytyi kaikilta pallit, eikä se siruttaminenkaan ihan kauhean kipeää tehnyt. Tai ainakin se unohtui heti.

Kaksi pentua lähti siis jo kohti uusia seikkailuja, kolmas lähtee ensi viikolla. Kaksi poikaa etsii vielä oikeita koteja, ensisijaisesti harrastavia sellaisia. Yhteydenotot sähköpostitse jenna.simula@gmail.com

pentukupinpaalla

Kävimme aikuisten koirien kanssa vesilintujahdin aloituksessa. Hienoja hakuja ja noutoja Helmille, Aatu oli oppipojan roolissa. 🙂